Overslaan en naar de inhoud gaan

Buy tickets

What can we book for you?

Tina - de tina turner musical

Bij de première van TINA – THE TINA TURNER MUSICAL, in april 2018 in Londen, waren pers en publiek laaiend enthousiast. Deze eerlijke, rauwe musical brak daarna alle kassarecords van het Aldwych Theatre. Onlangs was de Duitse première in het Operettenhaus in Hamburg ook al een gigantisch succes, compleet met vijfsterrenreviews in alle grote kranten. Broadway en Nederland brengen TINA dit najaar en volgend voorjaar.

 

TINA is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner herself. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

 

Tina Turner is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze heeft 11 Grammy Awards gewonnen en haar live shows trokken miljoenen mensen. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest ook.

 

In TINA hoor je natuurlijk ook al haar grote hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’. De musical is geschreven door Katori Hall, winnares van de Olivier Award en wordt geregisseerd door de internationaal geprezen Phyllida Lloyd.

Layout Settings